fbpx
Probeer PULLKA!

Plastic Fles Mob

Bekijk hier de officiële film van de Plastic Fles Mob! (7:47 min)

Op dinsdagavond 21 juli organiseerden de partijen van de Green Deal Schone Stranden de Plastic Fles Mob: een muzikale performance op het Haagse Zuiderstrand. Dit vrolijke, coronaproof event werd ondersteund door PULLKA en het Museon. Muzikale leiding was in handen van niemand minder dan Koen Herfst; één van de beste drummers van Nederland!

Trailer Plastic Fles Mob (59 sec.)

Waarom deze Plastic Fles Mob?

PULLKA is partner van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Foto: Jaap Lotstra / Stichting De Noordzee

Planet or Plastic? Bijzonder is dat het filmpje van de Plastic Fles Mob ook onderdeel wordt van een nieuwe fototentoonstelling in het Museon. Tot het voorjaar 2021 is National Geographic – Planet or Plastic het thema van de National Geographic fototentoonstelling; een verzameling van journalistieke foto’s over plastic – van productie en gebruik tot zwerfafval. Daarbij zijn ook artistieke foto’s te zien waarmee fotografen aandacht vragen voor het groeiende afvalprobleem en de effecten van plastic op natuur en leefomgeving. Ook toont de expositie foto’s van wetenschappers die het plastic probleem in kaart proberen te brengen en zoeken naar oplossingen voor de vervuiling van de oceanen met plastic. De foto’s én ‘onze’ Plastic Fles Mob clip in de tentoonstelling zullen indruk maken, inspireren en hopelijk aanzetten tot bewustere omgang met plastic. 

PULLKA? Waarom komt dit concept uit de koker van PULLKA? PULLKA is ontstaan als eerbetoon aan twee overleden Nederlandse poolreizigers en duurzaamheidspioniers: Marc Cornelissen en Philip de Roo. Hun drive om de wereld – ver weg en dichtbij – leefbaar te houden voor volgende generaties – proberen wij op onze manier voor te zetten. Allereerst koesteren wij de Nederlandse natuur. En waar een traditioneel fitnesscentrum de dag (hopelijk) start met de stofzuiger, houden wij onze natuursportschool graag ook netjes. Daarom nemen we zwerfafval dat we tijdens onze PULLKA-sessies tegenkomen zoveel mogelijk mee in de slee en verzorgen we de sportieve etappe tijdens de jaarlijkse Boskalis Beach Cleanup Tour.

Sunrise PULLKA sessie op het Zuiderstrand oftewel ‘het Stille Strand.’ Het is op dit strand – tussen Kijkduin en Scheveningen – dat de Plastic Fles Mob plaatsvond.

Geef een reactie

Reactie *
Naam *
Website

Delen: