fbpx
Probeer PULLKA!

PULLKA in de media

Contact: info@pullka.com of 06-15065330

Amersfoortse Courant / AD

17 september 2022

“Door een artikel in NRC stuitte ik op PULLKA. Dat was precies wat ik zou willen en kunnen. Om meerdere redenen: je kunt het heel intensief maken zonder per se hard te lopen, ik wilde weer trainingen gaan geven en zand hebben we hier in Soest om de hoek genoeg.”!

(PULLKA-trainer / eigenaar Gert Noordhoek van PULLKA Soest).


Wassenaarse Courant

22 juni 2022

Een spiksplinternieuwe sport ontstaan uit een eerbetoon aan twee verongelukte poolreizigers. Geen gebouw, geen apparaten op een parkeerplaats, maar unieke trainingen in de mooiste natuur.”


Soester Courant + Baarnsche Courant

6 april 2022

Betekenisvol sporten en tegelijkertijd de natuur een beetje mooier maken; de lancering van PULLKA in Midden-Nederland is niet onopgemerkt gebleven! In zowel de Soester als de Baarnsche Courant werd dit mooie artikel geplaatst. Gert Noordhoek over zijn kennismaking met de sport (enkele maanden eerder in Den Haag): “Ik werd er heel enthousiast van. Ik zag een manier van trainen die je conditie fors kan verbeteren, en tegelijkertijd niet de schokbelasting geeft zoals hardlopen.” Deze ervaring deed Gert besluiten om zich te laten scholen tot PULLKA-trainer. Onwijs gaaf want hiermee zet hij PULLKA in een weergaloze omgeving op de kaart. Vanaf april 2022 verzorgt Gert meerdere keren per week PULLKA-sessies. Zie pullka.com/soest voor meer info!


NRC

20 november 2021

Hoe breekt Nederland uit de sleur? Met PULLKA dus! NRC portretteert pullkaniers Michael van Kekem en Miriam Donkers in hun vaste rubriek ‘Vrij’. In deze weekendbijlage een te gekke foto van Folkert Koelewijn en een korte, toffe reportage geschreven door Manouk van Egmond. Hier een betekenisvolle passage dat de meerwaarde van PULLKA treffend omschrijft:

“Voordat hij Michael PULLKA had ontdekt, maakte hij al geregeld lange wandelingen. Andere sporten doet hij trouwens ook graag, maar die veroorzaken blessures. Van hardlopen krijgt hij last van zijn knieën en enkels, en met zwemmen speelt zijn schouder op. Een slee met zand voortslepen verhoogt je hartslag flink, zegt hij, maar verpest geen gewrichten.


de Volkskrant

7 februari 2021

PULLKA op de voorpagina van de Volkskrant app! Wat een schitterend stoer wintertafereel, vastgelegd door fotograaf Freek van den Bergh.


Den Haag Centraal

4 februari 2021

Op de achterpagina van DHC, de kwaliteitskrant van Den Haag! Vooral gaaf en waardevol om op deze manier inspirerende Haagse personen en plekken in de spotlights te zetten. Zeker in deze periode verdienen zij extra glans!


Limburg 1 (radio)

Buitengewoon: PULLKA in Asselt

Peggy Kuipers uit Asselt is de enige Pullka-coach in Limburg. Bij Pullka trek je een slee voort over een zachte ondergrond, bij voorkeur zand. 
De sport werd enkele jaren geleden bedacht door vrienden van de Limburgse poolreiziger en klimaatonderzoeker Marc Cornelissen, die bij één van zijn expedities om het leven kwamBij Pullka is de natuur de sportschool, waarbij de sporter plus de slee precies anderhalve meter zijn. Coronaproof dus! 
Bas van der Zwaan zocht Peggy Kuipers op in Asselt voor een radioreportage op Limburg 1.


Omroep West (tv)

17 januari 2021

Fragment door Omroep West: “Diederik Veerman begon klein, maar inmiddels is zijn zelfverzonnen sport razendpopulair, zeker nu veel andere sporten niet kunnen vanwege de strenge coronaregels. ‘In de eerste lockdown merkte je dat veel mensen buiten wilden sporten. Ik begon met twee keer per week met een paar deelnemers en nu staan er 24 sledes klaar.’ PULLKA is coronaproof, omdat iedereen op zijn eigen moment het materiaal krijgt en deelnemers in groepjes van maximaal twee vertrekken.” | Anniek Enthoven (Omroep West)


Omroep West (radio)

13 januari 2021


Bever

5 augustus 2020

Fragment op Bever.nl: “De Natuurbeweegschool, een buitengym, heeft een full body workout ontwikkeld op basis van hoe poolreizigers zich voorbereiden op expedities. Bij PULLKA train je je hele lichaam, heb je geen schokbelasting zoals bij hardlopen en bepaal je zelf de intensiteit.” | Shanna Bussink namens Bever


De Limburger

2 juni 2020

Fragment uit de Limburger: “Geen gebouw met fitnessapparaten, maar een slee, twee stokken en de buitenlucht: meer heb je niet nodig om de nog vrij onbekende sport PULLKA te doen.” | Kristel Schreurs (De Limburger)


Dagblad Trouw

15 februari 2020

Foto: Jörgen Caris

Fragment uit Trouw: “Sommige deelnemers gaan deze zomer hiken in de bergen. De druk van het gewicht van de slee is te vergelijken met bergwandelen. Anderen zoeken door een blessure een alternatief voor hardlopen.” | Roos Menkhorst (Dagblad Trouw)


Algemeen Dagblad

25 november 2018

Fragment uit het AD: Dit is nou zo mooi aan PULLKA’’, legt hij (Diederik Veerman red.) uit. ,,We doen dit samen. We zwoegen samen naar boven. En het maakt niks uit wie er sneller is, of wie er meer ballast met zich meesleept. Je kunt het afstemmen op wat jij aankan.” | Jorien de Wit (Algemeen Dagblad / Rotterdam)


Happinez

16 november 2018

Klik hier om de podcast te beluisteren

Roanne van Voorst namens Happinez in gesprek met Diederik Veerman, over de diepere drijfveren achter de sport genaamd PULLKA. Diederik Veerman is de bedenker van een sport, of eigenlijk een manier van buiten zijn en de natuur beleven, die nog helemaal niet bestond in Nederland. We praten over hoe je zoiets bedenkt en iets opzet dat nog niemand kent. Maar we praten ook over de diepere drijfveren achter de sport, met name de dood van twee dierbare vrienden.


Eej Magazine

Zomer 2018

Fragment: “Uit het verhaal van Diederik proef je respect. Voor zijn maten, voor lichaam en geest, maar ook voor de natuur. “Toen ik zag welke sportmogelijkheden er waren met de slee, ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik heb informatie ingewonnen bij sportfysio’s en veel gelezen over hoe waardevol sporten in de natuur kan zijn. En dat laatste vind ik mooi en belangrijk.”

Odile de Pooter (Eej. magazine van de Zeeuw)


PZC

15 mei 2018

Fragment: “Het gepraat in de groep heeft plaatsgemaakt voor puffen en hijgen. Best pittig, die gevulde slee. Maar ook andere factoren maken de workout zwaar, volgens Veerman. ,,Door de keuze voor de ondergrond, de hoeveelheid klimmen, de windrichting en de loopsnelheid kun je het zo zwaar maken als je wilt. Het strand is eigenlijk de grootste sportschool van Nederland.” | Nicolai Tromp (Provinciale Zeeuwse Courant)


Salt Magazine

Lente 2018


Den Haag Centraal

15 februari 2018

Fragment uit Den Haag Centraal: “Bepakt en gezakt als een poolreiziger liep Veerman met hun trainingsspullen van Hoek van Holland naar Den Haag. Hij realiseerde zich dat hij sterker werd en mentaal tot rust kwam, en wilde dit voor iedereen toegankelijk maken.” | Marloe van der Schier (Den Haag Centraal)


RTV Drenthe

22 januari 2018

Fragment uit reportage RTV Drenthe: “De spullen die gebruikt worden tijdens de tocht door de Drentse natuur, hebben ook een emotionele waarde voor Diederik: “Deze harnassen die we nu aan hebben, zijn ontwikkeld door een van mijn twee vrienden (Marc Cornelissen red.). Hij heeft er zo veel kennis en kunde in gestopt. Dat zijn werk nu niet verloren gaat, vind ik heel mooi. Hun liefde en respect voor de natuur kunnen we met PULLKA ook uitdragen. Het is voor mij veel meer dan een workout. Veerman benadrukt dat de hectiek die in het leven van veel mensen speelt weggenomen kan worden door PULLKA. “Met al die iPads en schermen om ons heen, al die prikkels, wil je ook even weg. Het feit dat je in de natuur bent helpt daarbij, maar vooral het feit dat je met de natuur bezig bent: je let op je slee, je leest de natuur en daarmee train je alles.” | Tiffany Frasa (RTV Drenthe)


SBS (Hart van Nederland)

13 januari 2018

Reportage op tv gefilmd met mobiel. Excuus voor de mindere beeldkwaliteit.

Hagenaar Diederik bedenkt loodzware sport (13 januari 2018)

Fragment uit Hart van Nederland: “PULLKA is misschien wel de nieuwe sport van 2018 en het is bedacht door Diederik Veerman uit Den Haag. Nadat twee vrienden van hem overleden bij een poolexpeditie liep hij ter nagedachtenis aan hen een tocht met een slee van Hoek van Holland naar Den Haag. Hij kwam tot rust maar merkte ook hoe zijn spieren getraind werden. Diederik is inmiddels begonnen met het geven van loodzware trainingen.” | Hart van Nederland over PULLKA

Delen: