Logo PULLKA

Nieuws

RESET: Challenge vs. Retreat. 5 – 7 april 2019

RESET: Challenge vs. Retreat

Combineer het allerbeste voor een drukbezet persoon als jij en krijg RESET. Een multizintuiglijke retreat in de Nederlandse natuur waar in- en ontspanning perfect in balans zijn. Waar alles wat je eet en drinkt biologisch is en zoveel mogelijk regionaal geproduceerd. Je bent altijd buiten, offline en te midden van prachtige natuur. PULLKA vormt tijdens dit verkwikkende weekend dé bewegingsmethode. De beste trainers helpen je om je hoofd leeg te maken, je lichaam uit te dagen en je batterij weer volledig op te laden. Na RESET voel je je als herboren en kan je opnieuw de hele wereld aan.

Extensive info and registration: Connecting Journeys

Gepost op 28 februari 2019

Zondag 10 maart 2019 – Speciale PULLKA-sessie in de Soesterduinen

Rayueala-Outdoor Soesterduinen

Shanna Bussink van Rayuela Outdoor testte vorig jaar PULLKA en was helemaal enthousiast! Nu organiseert ze een doe- en leermiddag in de prachtige Soesterduinen. Combi van uitdagende PULLKA-sessie, praktische hiking-tips en mentale training rondom het thema ‘veerkracht’. Geschikt voor iedereen die minstens 90 minuten actief kan wandelen. Tijd: 14-16 uur. Kosten: € 20 per persoon, inclusief consumptie na afloop. Zie Rayuela Outdoor voor alle info.

Gepost op 28 februari 2019

NIEUWSJAARSACTIE: vijf PULLKA sessies voor € 50

Zet je goede voornemens om in concrete actie! Start 2019 supergezond met vijf PULLKA-sessies. Dat betekent vijf keer een natuurlijke bootcamptraining van anderhalf uur. Nu tot 31 januari slechts tien euro per sessie. Dat is een korting van € 17,50! Kijk en boek de PULLKA-sessies die jou het beste uitkomen in Den Haag en/of Rotterdam. Credits zijn onbeperkt geldig!

Gepost op 21 december 2018

PULLKA tijdens de kerstvakantie

PULLKA wenst je hele fijne feestdagen en een gezond, sportief 2019. Tijdens de kerstvakantie bieden we op deze momenten PULLKA aan:

 • Zaterdag 29 december - Den Haag - 9:45–11:15 uur
 • Woensdag 2 januari - Den Haag - 20:00–21:30 uur
 • Zaterdag 5 januari - Den Haag - 9:45–11:15 uur
 • Zondag 6 januari - Rotterdam - 10:00–11:30 uur

Kijk op het rooster voor de rest van de PULLKA sessies in 2019!

Gepost op 21 december 2018

PULLKA komt naar Rotterdam!

PULLKA komt naar Rotterdam

Op zondagochtend 25 november zijn de allereerste PULLKA-sessies in Rotterdam. Er zijn twee rondes van ongeveer drie kwartier; om 10 uur en om 11:00 uur. De probeersessies vinden plaats in het Hoge Bergse Bos, het grootste groengebied vlakbij de stad. Deze plek is super voor PULLKA omdat er veel gras is en vooral ook flink wat hoogteverschillen te overwinnen zijn.

Tevens is deze ochtend het debuut van Garoun Bannink uit Rotterdam als PULLKA-pionier. Samen met PULLKA-grondlegger Diederik Veerman zal hij de probeersessies verzorgen.

 • Aanmelden: garoun@pullka.com
 • Kosten: € 0
 • Startpunt: Parkeerplaats ‘Oesterzwamplaats’, Rottebandreef 10, Bergschenhoek
Gepost op 12 november 2018

Koop je eigen PULLKA-gear en start jouw outdoor training!

Koop je eigen PULLKA-gear en start jouw outdoor training

Zelf bepalen waar en wanneer je de meest natuurlijke full body workout wilt doen? Vanaf september 2018 kan je jouw eigen PULLKA-uitrusting aanschaffen. Word een ware PULLKA-pionier en ga in jouw favoriete natuurgebieden zelf op pad!

 • Tot het einde van 2018 is er een introductiekorting van € 25! In plaats van € 350 betaal je nu € 325 voor het volledige pakket.
 • En als je de spullen zelf ophaalt in Den Haag gaat er nog € 19,95 extra van de prijs. Voor iets meer dan € 300 ben je dan helemaal ‘PULLKA-proof’!
 • Het is ook mogelijk om artikelen los te bestellen. Bijvoorbeeld als je zelf al geschikte stokken hebt.

Meer info of bestellen? Stuur een mailtje naar info@pullka.com

Overzicht PULLKA-gear

Harnas (Radical Design; handgemaakt in Drenthe)
€ 134,95
Slede (Pelican, geïmporteerd uit Canada)
€ 45,30
Stokken (Black Diamond, Expedition 3)
€ 84,95
Karabiners, 3 stuks (Black Diamond hotwire)
€ 9,95
Touw, 2 x 3 meter (Prusik Powerloc Expert, 5 mm) incl. montage
€ 14,95
Beschermstrips voor slede, van gerecycled rubber, incl. montage
€ 29,95
Handling, verpakking- en verzendkosten
€ 19,95
Subtotaal (incl. btw)
€ 350,00
Korting 2018
minus € 25,00
AANSCHAFPRIJS PULLKA-GEAR t/m 31-12-2018
€ 325,00
Gepost op 1 september 2018

PULLKA tijdens Wild op de Wallen in Hellevoetsluis!

Wild op de Wallen

Op zaterdag 8 september kan iedereen in Hellevoetsluis de kracht van PULLKA ervaren. Dit tijdens het kampeer- en avontuurevenement Wild op de Wallen. Van 14:00 tot 17:00 uur staan we met de PULLKA-gear klaar op de vestingwerken achter Fort Haerlem.

Gepost op 31 augustus 2018

Oergezonddag 2018

Oergezonddag

Zondag 2 september is het Oergezonddag. Bij strandclub The Shore in Scheveningen kan je dan allerlei sportieve en creatieve workshops doen waaronder PULLKA! Zie oergezonddag.nl, schrijf je in voor één of meerdere oergezonde workshops!

 • 10:00 tot 11:00 uur = PULLKA original
 • 11:15 tot 12:15 uur = PULLKA Family Workout

Family Workout: bij deze speciale familie editie komt er geen zand in de slee, maar jouw kind! Net zoals de mensen dit 5000 jaar geleden deden! Ben je als ouder /verzorger wel in voor een pittige training en weegt je kroost minder dan 25 kilo? Doe dan samen mee met de PULLKA Family Workout. Tijdens de clinic nemen we één keer wat langer pauze; speeltijd voor de kids, hersteltijd voor papa/mama! Kijk hier voor meer info.

Gepost op 27 augustus 2018

Zomerrooster

Zomerrooster

In de maanden juli en augustus werken we met een aangepast rooster:

 • Op zaterdag gaan we van twee lessen naar één. Gezien de hoge temperaturen en drukte op het strand is de les van 9.00 tot ca. 10.15 uur. Wordt een Summer PULLKA waar we beide niveaus (easy en medium combineren). De meeste zaterdagen zal instructeur Angelique van Vliet de trainingen verzorgen.
 • Dinsdagavond vervalt tm 14 augustus. Vanaf 21 augustus weer, maar wel een half uur later. Van 20.30 tot ca. 21.45 uur

Sportieve groet en alvast fijne zomer gewenst!

Gepost op 6 juli 2018

PULLKA @Surfana

PULLKA at Surfana

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni is PULLKA aanwezig op het geweldige Surfana Festival in Bloemendaal! Gedurende drie dagen kunnen de festivalgangers uiteenlopende PULLKA-trainingen volgen:

 • PULLKA original (full body workout)
 • PULLKA Beach Cleanup
 • PULLKA with KIDS (ja, kleine kinderen mogen in de slee!)

Voor info en de laatste kaarten, kijk op surfanafestival.com. Let op: vanwege Surfana zijn er op zaterdag 9 juni gélén PULLKA-trainingen in Den Haag!

Gepost op 5 juni 2018

Zeeuwse PULLKA première

Zeeuwse PULLKA premiere

Het strand van Cadzand heeft op zondagochtend 6 en woensdagavond 9 mei een bijzondere première. Voor het eerst in Zeeland vinden er dan PULLKA-sessies plaats. De première start vanaf en is in samenwerking georganiseerd met Moio Beach in Cadzand-Bad. Het vernieuwde Moio Beach is dé ontmoetingsplaats aan de Zeeuwse kust voor sportliefhebbers.

Jeugdherinneringen aan een ‘mindful’ stukje strand

PULLKA-grondlegger Diederik Veerman persoonlijk goede herinneringen aan het specifieke stukje strand van Cadzand waar PULLKA zal starten. Veerman: “Waar nu Moio gelegen is, stond vroeger strandpaviljoen The First Wave. Daar heb ik als middelbare scholier enkele zomers gewerkt. Het mooiste was om vroeg in de ochtend alles op het strand in gereedheid te brengen. Dan was het zand nog fris, ruikt het heerlijk, is het strand nog verlaten en de zee helemaal voor jezelf. ‘Mindfulness ten top’ zou je tegenwoordig zeggen… Ongetwijfeld hebben deze momenten bijgedragen aan mijn voorliefde voor het (Zeeuwse) strand. Het is zo ontzettend gaaf om met en dankzij PULLKA terug te zijn in Cadzand!”

Tijden en praktische info

 • Zondag 6 mei: 10 tot 11:30 uur
 • Woensdag 9 mei: 20 tot 21:30 uur

Beide met vertrek en aankomst bij Moio Beach, Vlamingpolderweg 3A, Cadzand.

Voor het materiaal als de slee, stokken, harnassen en touwen wordt gezorgd. Iedereen die minstens anderhalf uur goed kan doorwandelen is van harte welkom om PULLKA te komen proberen. Deelnemers moeten zelf zorgen voor soepele (sport)kleding, goed ingelopen wandel- of hardloopschoenen en wat te drinken voor onderweg. Kosten zijn € 15 per deelnemer. Per sessie is plek voor maximaal 12 deelnemers. Om aan te melden kan je een email sturen naar info@pullka.com.

Gepost op 30 april 2018

Full Moon PULLKA enkel voor ‘die hards’

Full Moon PULLKA enkel voor die hards

Waarschuwing: de Full Moon PULLKA vanavond over de Zandmotor is enkel geschikt voor bikkels (m/v). Iedereen van suiker kan beter thuisblijven en op de bank gaan hangen. Wie wel durft: meld je zsm aan via info@pullka.com.

Gepost op 30 april 2018

PULLKA in de avonduren!

PULLKA in de avonduren

Vanaf deze week kan je ook in de avond komen PULLKA-en! Elke dinsdagavond starten we om 20.00 uur vanaf het grasveld aan het eind van de Kwartellaan (kruising met Laan van Poot) in Den Haag. Het soort training wordt per week afgewisseld. De ene week is de training een uitdagende ‘medium’-sessie van 75 minuten. De andere week staat PULLKA Endurance op de agenda: een workout van maar liefst 150 minuten. Deze duurtraining van 2,5 uur is super voor je uithoudingsvermogen en calorieverbranding. Ideale voorbereiding op de zomer!

Gepost op 19 maart 2018

Zaterdag 31 maart: Full Moon PULLKA in het landschapskunstwerk Ringen aan Zee

Full Moon PULLKA in het landschapskunstwerk Ringen aan Zee

Tijdens volle maan de nieuwe, full body workout PULLKA proberen is tof, maar komende editie wordt echt uniek: we gaan door en over het gigantische zandkunstwerk Ringen aan Zee: een tijdelijk, iconisch zandlandschap in het kader van Feest aan Zee. Op 8 april wordt het kunstwerk van Bruno Doedens bestaande uit twintig zandringen van 150 bij 300 meter definitief gesloopt. Volle maan, PULLKA én Ringen aan Zee wordt echt een 'once in a lifetime'...:)

Startpunt is de meest relaxte strandtent op de noord: The Shore.

Kosten: leden: 1 PULLKA-credit/niet-leden € 15. Koop hier.

Gepost op 17 maart 2018

Samenwerking SALT Magazine en PULLKA. Event (Meetup) op zaterdag 7 april

De eerste PULLKA-sessies zijn de redactie van Salt Magazine niet ontgaan! SALT gaat over hoe (inter)nationale avonturiers, buitensporters en creatievelingen de wereld positief én duurzaam veranderen. Een must read! Naast een prachtig kwartaaltijdschrift organiseert Salt ook regelmatig Meetups voor haar volgers. Dit zijn inspirerende doe- of maakactiviteiten ergens in Nederland. Als trouw abonnee van SALT vind ik het maar wat gaaf om te melden dat er op zaterdag 7 april een heuse PULLKA Salt meetup komt! Op zaterdag 7 april kunnen Salt-liefhebbers PULLKA komen ervaren. Voor hen wacht er een speciaal programma. Alle info en tickets vind je op de speciale pagina op de Salt-website.

Gepost op 7 februari 2018

PULLKA-demosessie in Drenthe smaakt naar meer

Op zondag 21 januari beleefde PULLKA haar première in Drenthe. In prachtig vriesweer vond de demo plaats in het Kniphorstbos nabij Anloo; het natuurgebied is het enige archeologische reservaat van Nederland. Omgeven door hunebedden en prehistorische grafheuvels konden de deelnemers kennismaken met dé oervorm van bewegen: PULLKA!

PULLKA-demosessie in Drenthe smaakt naar meer
Foto Marieke Panneman

Deze demosessie was een samenwerking tussen PULLKA, Breeland Recreatie en Bike Assist. In het mooie beeldverslag van RTV Drenthe zie en hoor je hoe de deelnemers hun eerste PULLKA-sessie ervaren.

Gepost op 22 januari 2018

Winterkamperen en PULLKA

Winterkamperen en PULLKA
Foto Anneleen Veerman

PULLKA is uitgenodigd om tijdens een winterkampeerweekend sessies te verzorgen. Het weekend vindt plaats op 3 en 4 februari a.s. in het natuurgebied de Overasseltse en Hatertse vennen (in de buurt van Nijmegen). Initiatief en organisatie is in handen van bergbeklimmer en poolreiziger Wilco van Rooijen. Naast de PULLKA-sessies zullen de deelnemers het ook warm krijgen van outdoor cooking, authentieke verhalen rond het kampvuur en tenten verzorgd door Vaude. Stuur een e-mail naar Team Wilco voor meer info.

Gepost op 10 januari 2018

Vanaf zaterdag 13 januari: de allereerste 'echte' PULLKA-sessies!

Vanaf zaterdag 13 januari: de allereerste echte PULLKA-sessies
Dronebeeld Michael Pilozzi

Vanaf half januari zijn er elke zaterdag- en maandagochtend PULLKA-sessies in het schitterende duingebied en op het strand tussen Scheveningen en Kijkduin. Probeer PULLKA gratis uit en word PULLKA-pionier! Stuur een Whatsapp-bericht om je vrijblijvend aan te melden naar 06-15065330. Je mag ook mailen naar info@pullka.com.

Hier alvast meer info over de tijden en locatie:

Start/eindpunt

Grasveld Kwartellaan/Laan van Poot

Zaterdagen, vanaf 13 januari

 • 09:00 tot 10:15 uur: PULLKA medium: challenge me!
 • 10:30 tot 11:30 uur PULLKA easy: go with the flow...…

Maandagen, vanaf 15 januari

 • 10:30 tot 11:45 uur: PULLKA medium: challenge me!

Ontdek het verschil tussen de twee verschillende soorten PULLKA-sessies.

Gepost op 6 januari 2018

Sportfysio over PULLKA

Na afloop van zijn eerste PULLKA-sessie legt sportfysiotherapeut Sebastiaan Straetemans (van ‘Master in Sports’) uit waarom deze workout niet alleen goed is voor oermensen…

Published: Gepost op 23 december 2017

Sneeuw!

Sneeuw
Foto Anneleen Veerman

Wat voor de noordelijke landen normaal is, is voor Nederland (tegenwoordig) héél bijzonder: sneeuw! Hoewel PULLKA uitstekend gaat zonder sneeuw, is dit wel erg leuk.

Gepost op 10 december 2017

Eerste PULLKA-test

Eerste PULLKA-test
Foto Diederik Veerman

Op zaterdag 7 oktober met drie proefkonijnen de Haagse duinen ingetrokken voor de allereerste PULLKA-test. 7000 jaar was de slee een transportmiddel om spullen van A naar B te vervoeren. Vanaf nu is de slee ook een trainingsmethode ‘an sich’. En sneeuw hebben we niet nodig! Om dit historische feit te vieren, trakteerde Moeder Natuur ons op windkracht 7…

Gepost op 7 oktober 2017