Logo PULLKA

Waar?

Waar
Dronebeeld Michael Pilozzi

Reguliere lessen: Den Haag

Uitvalsbasis voor de wekelijkse PULLKA-sessies is het Westduinpark en het Zuiderstrand in Den Haag. Dit 245 hectare grote natuurgebied tussen Scheveningen en Kijkduin is een waar PULLKA-paradijs. Naast een prachtig 3,5 kilometer lange strand (‘het stille strand’) is het een duingebied met vele zandpaadjes, hellingen en vergezichten. Vanuit hier loop je soms ook voorbij Kijkduin richting de Zandmotor en de stranden van Ter Heijde en Monster.

Vertrekpunt voor de lessen varieert, maar meestal zal dit zijn bij het eindpunt van tram 12 (Markenseplein), het grasveld op het einde van de Kwartellaan, of het grasveld nabij de kruising van De Savorin Lohmanlaan en Laan van Poot.

PULLKA-locaties in Den Haag (gebied Westduin­park/­Zuiderstrand)

  • Duinpad vanaf Markenseplein: eindpunt tram 12, wandel omhoog richting strand, direct boven is het PULLKA-verzamelpunt
  • Kruising van Kwartellaan en Laan van Poot (grasveld rechts van de parking)
  • Paddepad/De Savornin Lohmanlaan (grasveld)

Locatie varieert per PULLKA-sessie. In het rooster staat bij elke sessie aangegeven waar we verzamelen.

Bekijk hier het actuele rooster voor Den Haag!
Waar
Dronebeeld Michael Pilozzi

Natuur als ballast en beleving

De beste plekken voor PULLKA in de rest van Nederland? Het strand, de duinen, het bos, weilanden, heidevelden… In veel van deze gebieden ligt de ballast voor je slee letterlijk voor het oprapen: zand, grond, dood hout. Daarnaast kan je werken met specifieke gewichtzakken (power- of sand bags).

Bij PULLKA zijn er geen vaste routes. Weer en wind, eb en vloed veranderen continue het natuurlijke speelveld. PULLKA opent je zintuigen voor de natuurlijke ruimte om je heen.

Waar
Dronebeeld Michael Pilozzi
Waar
Dronebeeld Michael Pilozzi