Logo PULLKA

Wat is PULLKA?

Wat is PULLKA?
Foto Diederik Veerman
PULLKA is ontwikkeld op Nederlandse bodem en is 's werelds nieuwste manier om in de buitenlucht fitter en sterker te worden. Op natuurlijke wijze train je alle belangrijke spiergroepen. Je bepaalt zelf de hoeveelheid bagage. Samen met de PULLKA-gids loop je op de mooiste plekken in de natuur. PULLKA is nieuw als trainingsmethode, maar gebaseerd op het oudste transportmiddel ter wereld: de slee.

Het basisprincipe van PULLKA is simpel én doeltreffend: je trekt een slee gevuld met een bepaalde ballast over onverharde ondergrond. Oftewel, PULLKA is wandelen met weerstand. Hierdoor train je niet alleen je benen, maar automatisch ook je romp-, bil-, rug-, buik- en armspieren. Tijdens een workout zorgen de natuur en een gecertificeerde PULLKA-gids voor de juiste uitdaging. Dit op basis van jouw conditie, gevoel en doel.

PULLKA is ook mindfulness ten top: je bent buiten in de natuur. Weg van alle drukte. Je hoofd raakt leeg. In je handen geen mobieltje meer. Je bent offline. Tijdens een PULLKA-sessie denk je nog maar aan drie dingen: mijn gevoel, mijn slee, mijn route.

Wat is PULLKA?
Foto Esther Arends

Uitrusting

Naast een slee bestaat een PULLKA-uitrusting uit:
  • een speciaal ontwikkeld harnas voor de juiste krachtverdeling. Het harnas zorgt ervoor dat je de slee trekt vanuit je heupen en romp, niet vanuit je rug of schouders.
  • een paar wandelstokken. De ondergrond en het zand in je slee maken dat je de stokken automatisch functioneel gaat gebruiken. Bij Nordic Walking bungelen die stokken er vaak een beetje verloren bij. Bij PULLKA wordt dit jouw tweede natuur.
  • touw en karabijnhaken.
Wat is PULLKA?
Foto Tobias van Toledo

Intensiteit en variatie

De intensiteit van elke PULLKA-sessie kan je variëren dankzij vijf verschillende, natuurlijke elementen:
  • loopsnelheid
  • hoogteverschil
  • windrichting
  • hoeveelheid ballast in de slee
  • ondergrond (bijvoorbeeld hard vs. mul zand)
Check de korte uitleg van de drie soorten PULLKA-sessies!
Wat is PULLKA?
Dronebeeld Michael Pilozzi