fbpx
Probeer PULLKA!

Meer avontuur (zodra het weer kan): Schotland hiking trip

Adembenemende vergezichten, stoere klauterpartijen en uitdagende bergtoppen. Ben jij klaar voor hét avontuur van 2021? Volgend jaar willen we met PULLKA naar Schotland. Specifieke data volgen op basis van de corona-ontwikkelingen. Met een Nederlandse bergwandelgids trek je de Hooglanden in voor vijf avontuurlijke dagen. Overdag ben je één met de elementen, in de avond kan je in een comfortabele accommodatie nagenieten van alle belevenissen.

Met PULLKA-slee in Schotland?

Verschillende experts beschouwen PULLKA als de ultieme voorbereiding op bergtochten. Naast de reguliere PULLKA-sessies, gaan we speciaal voor deze reis ook één langere PULLKA-tocht in Nederland ondernemen. Op de daadwerkelijke trip gaan de sledes niet mee; daarvoor is het Schotse landschap te grillig. We lopen dus zonder slee, maar met (dag)rugzak.

Dit Schotland-avontuur is een unieke samenwerking van vier partijen:

Waar gaan we naartoe en wat staat ons daar te wachten?

De reis start in Glasgow. Vanuit daar rijden we in circa 2,5 uur naar Fort William, de plek die bekend staat als de ‘outdoor hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk’. Voor buitenmensen is er in de nabije omgeving inderdaad echt van alles te doen; hiken, zeekajakken, klimmen, mountainbiken, rafting, etc. Het gebied rond Fort William heet de Mamores en maakt deel uit van de Grampian-bergketen. Vanaf nagenoeg zeeniveau kan je naar toppen van rond de 1000 meter hiken. Elke Schotse berg boven de 3000 voet (914,4 meter) noemt men munro’s. In totaal zijn er ongeveer 282 van deze munro’s. Telkens als je zo’n munro bedwingt, kan je deze figuurlijk in je zak steken. Daarom wordt het hiken/klimmen naar deze toppen ook wel ‘munro bagging’ genoemd. En dat is in feite wat wij tijdens het Schotland-avontuur ook gaan doen; munro’s in onze zak steken! De tocht omhoog en omlaag is echter even zo waardevol en onvergetelijk. In hetzelfde gebied ligt ook de Ben Nevis; met 1345 meter de hoogste berg van het gehele koninkrijk.

Qua weer nog even wat verwachtingsmanagement: Fort William en de Mamores liggen aan de westkust van Schotland, pal aan de Atlantische Oceaan. Zeker in het najaar kan de aanvoer van warm zeewater resulteren in stoere stormen en neerslag die je nederig maken. Jaarlijks valt er in Fort William zo’n drie meter neerslag (bijna vier keer meer dan het Nederlands gemiddelde). Grappig detail: deze statistiek maakt dat Fort William ook bekend staat als de ‘Goretex capital of the world’… Het is mede vanwege deze mooie kans op ruig weer dat we elke deelnemer faciliteren met het allerbeste outdoormateriaal. Niet schrikken, je kan je favoriete onderbroek gewoon aantrekken. Wij verzorgen enkel de buitenste, maar o zo belangrijke kledinglaag van top tot teen. Wat houdt dit in?

Welke uitrusting krijg je van ons mee?

Waarom zit deze hoge kwaliteitsuitrusting bij de prijssom inbegrepen?

Reissom

Reissom is € 899 (incl. BTW)

Wat krijg je voor deze prijs?

In Nederland:

In Schotland:

Reissom is exclusief :

Let op: voor deze reis geldt een minimum aantal van vijf deelnemers.

Paklijst

Alles waar (incl) achter staat, is inbegrepen bij de reissom:

Vragen?

Domme vragen bestaan niet. Zeker niet over zo’n bijzondere reis. Alles waar je nog mee zit, waar je over twijfelt: deel ze met onze reisleider Allard van MountainLink.

Aanmelden?

Stuur een mail naar info@pullka.com met als onderwerp ‘Jaaa! Ik ga met PULLKA mee op het Schotse hiking avontuur!’ (of iets in die trant). Vrij kort daarna zal Allard van MountainLink met je contact opnemen voor praktische en financiële zaken. Ook zal Shanna Bussink van Rayu/Hikenbeginthier.nl je uitnodigen voor de voorbereiding-op-maat.

Delen: