fbpx
Probeer PULLKA!

Laatste info voor The Walk – 11 december 2022

Beste PULLKANIERS!

Zondag gaan we met PULLKA voor de derde keer meedoen aan The Walk for Antarctica! Opnieuw met als doel om zoveel mogelijk stappen te zetten en hiermee aandacht te vragen voor de bescherming van Antarctica.

Ten opzichte van vorige twee edities zijn er wel wat (leuke) verschillen:

ÉÉN VERTREK- EN EINDPUNT

Vanwege corona liepen deelnemers voorgaande jaren noodgedwongen in hun eigen omgeving. Het oorspronkelijke plan was/is echter een groot evenement in één gebied. Dat gaat dit jaar ook gebeuren. En dan ook in Den Haag! Niet geheel toevallig, want PULLKA en Museon-Omniversum zijn partner van deze editie van The Walk. In Museon-Omniversum, museum en grootbeelfilmtheater, is er een prachtige Poolzaal en wordt er – speciaal voor ons om 17 uur de spectaculaire film BBC Antarctica vertoond.

PROGRAMMA

10 uur = inloop

10:30 uur = welkom

10:45 uur – ca. 16:15 uur = THE WALK (met PULLKA)

16:15 uur – 16:50 uur = opfrissen / bezoek Poolzaal (optioneel)

17:00 uur – 17:50 uur = film BBC Antarctica (optioneel)

PROGRAMMA – TOELICHTING

Vanaf 10 uur ben je welkom bij Museon-Omniversum in Den Haag (Stadhouderslaan 37). Om 10:30 uur geven bergbeklimmer/poolreiziger Wilco van Rooijen (The Walk) en PULLKA-grondlegger Diederik Veerman een inleiding op de dag.

Ca. 10:45 uur – (klaarmaken voor) vertrek. De eerste twee kilometer zijn zonder PULLKA-gear door Den Haag. Zodra we onze vertrouwde PULLKA-slee achter ons hebben geklikt, duiken we de natuur in en maken we een geweldige tocht door bos en duingebied. Wij trekken met de slede het spoor, de wandelaars – die inmiddels in ons kielzog lopen en veelal niet bekend zijn in onze gebied – volgen. Vanaf Kijkduin gaan we voor geruime tijd het strand op. Over de Zandmotor en het Zuiderstrand gaan we flink wat stappen zetten! De laatste 2,5 kilometer zijn weer in de bebouwde kom. Doel is om in totaal uit te komen op 26 kilometer (waarvan 4,5 km zonder slee). Niet geheel zonder reden want het getal 26 staat symbool voor het aantal jaar dat Antarctica nog (maar) beschermd gebied is.

FILM EN MUSEUM

Waarom het zo belangrijk is om Antarctica te blijven koesteren, kan je zien vanaf 17 uur in het filmgebouw van Museon-Omniversum. Daar kan je jouw lichaam rust geven en op het grootste koepelscherm van Nederland kijken naar BBC Antarctica (duur: ca. 50 min.) Mochten we op tijd terug zijn, aarzel dan niet om nog even naar de Poolzaal in het museumgebouw te gaan. Daar staat een herinneringswand voor de verongelukte poolreizigers Philip de Roo en Marc Cornelissen. En dat is dé link met PULLKA. Want het was ter nagedachtenis aan deze twee vrienden dat Diederik in 2016 voor het eerst met een slede van Hoek van Holland naar Den Haag liep. Op basis van deze eerste stappen is uiteindelijk PULLKA ontstaan en zetten we zondag aanstaande met ongeveer 50 mensen (pullkaniers én wandelaars) ongelooflijk veel nieuwe stappen…

ETEN, DRINKEN EN KLEDING

Neem zelf voldoende eten en (warm) drinken mee. Een stevige (waterdichte) rugzak is nu extra fijn omdat we zo’n 4,5 kilometer zonder slee lopen. Hou rekening met winterse omstandigheden. Handschoenen en muts zijn geen overbodige luxe. Zorg voor meerdere kledinglaagjes; idealiter de buitenste laag winddicht en waterafstotend, en de laag daaronder juist een warmere, isolerende laag.  Zorg ook voor droge kleding en schoeisel voor na afloop. Als je zondag voor 10:20 uur in Museon-Omniversum bent, kan je deze ‘after-PULLKA-outfit’ daar makkelijk veilig opbergen.

INFORMATIE TICKET EN PARKEREN

Deelnemers van The Walk kunnen gebruikmaken van een actieticket, aangeboden door het Museon-Omniversum. Hieronder lees je hoe en vind je tevens informatie over vervoer en parkeren.

HEB JE MUSEUMJAARKAART?

GEEN MUSEUMJAARKAART?

– deze jaarkaart kan je eventueel op zondag aanschaffen bij Museon-Omniversum. Je kunt dan een jaar lang naar meer dan 400 musea in Nederland.

– wil je een los toegangsticket?

Museon-Omniversum moedigt de deelnemers van The Walk aan door toegang (incl. film) aan te bieden voor € 7,50 per persoon in plaats van het reguliere ticket van € 16,50.

1) Om gebruik te maken van deze korting ga je vóór 16 december naar https://oneplanet.nl/pagina/koop-tickets

2) Kies zondag 11 december en selecteer ‘Bestel direct’

3) Kies jouw gewenste ticket(s)

4) voer actiecode ACTIEMO in. Het actietarief van € 7,50 komt nu tevoorschijn. Kies het juiste aantal. 

5) Koppelverkoop voor de film van 17 uur (BBC Antarctica) kan je overslaan. Dit kan je ook regelen als je zondag in Museon-Omniversum arriveert voor of na The Walk.  

6) Bestel (en betaal) jouw Museon-Omniversum tickets. 

7) Neem zondag je (via e-mail) ontvangen tickets mee

PARKEREN EN VERVOER

Info over vervoer en parkeren ontdek je op https://oneplanet.nl/pagina/plan-je-bezoek

Kom je met de auto, dan kun op de parkeerplaats bij de Dome of in de omgeving op straat parkeren. Dit is tot 13:00 uur gratis en daarna € 2 per uur. 

Nog voordeliger parkeren kan bij: 

Wil je van deze speciale parkeertarieven gebruikmaken? Koop dan een uitrijkaart bij de kassa van Museon-Omniversum. Kom op tijd want deze kaarten zijn op basis van beschikbaarheid.

VRAGEN / OPMERKINGEN?

Laat het ons weten!

info@pullka.com / 06-15065330 (mobiel Diederik)

Delen: