fbpx
Probeer PULLKA!

PULLKA op Schouwen-Duiveland!

Word sterker in de prachtige Zeeuwse kustnatuur. PULLKA-sessies worden verzorgd door Peter van de Zande; eigenaar en trainer van Sportworxs, de Schelde zo blauw. Peter is fysiotherapeut en heeft meer dan twee decennia aan ervaring in de sport- en fitnessbranche.

OVER PETER

Ik ben Peter van de Zande, woonachtig in Zierikzee. Ik ben van huis uit fysiotherapeut en heb ook altijd als fysio gewerkt. En ik zit al sinds 1982 professioneel in de sportwereld. Sinds kort ben ik gestart met PULLKA-training!

Je merkt gewoon als je in de natuur bezig bent; de vogels, de frisse lucht, de rust die je ervaart… PULLKA is niet alleen goed voor je lijf, het is echt een body-mind training.

Ik ben begonnen met een redelijke groep deelnemers: 15, verdeeld over twee groepen. En dat gaat groeien nu. De ervaringen zijn ronduit geweldig! Mensen ervaren PULLKA als heerlijk. Heel veel mensen wandelen al jaren, zeker tijdens de corona-periode. Dat blijven ze doen, dat vinden ze fijn. En ik voeg daar nu het extra element aan toe van trainen. Dus ik maak er een fitnesstraining van. Met sledes, zand, hulpmiddelen uit de bootcamp, stokken… Mensen hebben een heel voldaan gevoel als ze bij mij die training gedaan hebben. Ze zijn laaiend enthousiast!

Voor mensen met rugklachten is PULLKA in heel veel gevallen een hele mooie manier om enerzijds therapeutisch te bewegen, maar ook om van die rugklachten af te komen. Kijk, lopen is zo natuurlijk. De belasting op je tussenwervelschijven is niet groot zolang je mooi rechtop blijft lopen. Daarnaast kan je met de stokken een soort kruispas lopen waarbij je een kleine rotatie krijgt in je onderste wervels. Dat geeft een hele goede voeding aan je tussenwervelschijven terwijl de belasting minimaal is.

PULLKA is geschikt voor een hele brede groep. Ik had het net over mensen die uit het medische circuit komen of nog zitten. Maar omdat je natuurlijk zoveel mogelijkheden hebt om het te verzwaren en het toepassen van allerlei trainingsparameters, kun je ook de topsporter meenemen; voetballers, atleten. Trouwens, in de atletiek kom je dit al tegen; zo’n stalen slee en met een harnas aan om je beenspieren en snelheid te trainen. Dus je kan zelfs de topsporter meenemen in een geweldige training waar alles in zit: van conditie, kracht, lenigheid, flexibiliteit…en dat allemaal in de buitenlucht.   PULLKA is echt perfect en we hebben hier gewoon het mooiste buitenfitnesscentrum van Nederland!

MEER INFO

Via deze link krijg je meer info over Sportworxs. Aarzel niet om contact op te nemen met Peter voor een actieve kennismaking met PULLKA: de meest complete buitensport in de mooiste natuur!

Contact Sportworxs

Peter van de Zande

E-mail: info@sportworxs.nl

Telefoon: 06-24286136

Delen: